© HBVL

Nederlandse meesteroplichter laat Limburgers gratis werken

De Nederlandse meesteroplichter Tjerko F. - die in eigen land in 2015 werd veroordeeld - is sinds kort ook in Limburg actief. Met zijn Kinrooise klusbedrijfjes laat de dertiger al enkele maanden een spoor van openstaande facturen en onbetaalde werknemers achter. “Ik schat mijn verlies op 20.000 euro”, zucht een van de gedupeerden.

Ruben Steegen

Twee jaar geleden besteedde het Nederlandse programma 'Opgelicht?!' een volledige uitzending aan oplichter Tjerko F. “Hij doet zich voor als succesvol ondernemer, maar achter die façade gaat een werkelijkheid van onbetaalde rekeningen en gladde praatjes schuil.”

Na een veroordeling in Nederland week de man dit voorjaar uit naar Kinrooi, waar hij twee klusbedrijfjes oprichtte. Verschillende Limburgse gedupeerden waarschuwen nu om niet met hem in zee te gaan. “Hij vervalst betalingsbewijzen. Hij ronselt via zoekertjessites en zelfs via de site van de VDAB werknemers die nooit worden betaald”, klinkt het bij de slachtoffers, die voor tienduizenden euro’s zijn opgelicht.

Hoewel Tjerko onze provincie inmiddels is ontvlucht, heeft alvast één Limburgse gedupeerde een klacht tegen de ondernemer ingediend. Het Limburgse parket moet nu beslissen of de Nederlander vervolgd wordt.

Lees het volledige verhaal van Tjerko F. hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer