© SBS Belgium

‘Komen Eten’ begint en eindigt deze week in Limburg

Deze week begint en eindigt ‘Komen Eten’ in Limburg. Vandaag is het gezelschap te gast bij Jolien Bruyninckx (25) in Alken en donderdag is Eddy Mockers (59) uit Bree gastheer.

rdc

Jolien heeft gestudeerd voor leerkracht Engels-Nederlands, maar wordt in november professioneel pilates- instructeur en personal trainer. “Ik heb enkele jaren les gegeven in verschillende scholen, maar als beginnende leerkracht is het niet makkelijk om een vaste aanstelling te bekomen. Daarom heb ik besloten om van mijn passie mijn beroep te maken: dat is fitness, personal training en pilates. Dat is het dynamische broertje van yoga, het is veel vermoeiender en het is een uitstekende training van de spieren, die aan lenigheid winnen. Ik heb mijn gasten in ‘Komen Eten’ een lesje gegeven en dan hebben ze geweten: ze hebben hun buikspieren nog lang gevoeld.”

Sport

Omdat Jolien veel bezig is met sport (“zes dagen per week”), hecht ze ook veel waarde aan gezonde voeding. “Gezond koken kan simpel zijn”, zegt ze. “Als voorgerecht heb ik een salade van groene asperges met serranoham geserveerd, als hoofdgerecht ricottakip met spinazie en zoete aardappel en als nagerecht een bananenbrood met quinoa-chocolademousse. Op mijn Instagram staan foto’s van mijn gerechtjes.”

Morgen vertoeven de vier kandidaten bij Glenn (26) uit Sleidinge, de prins carnaval van België die bovendien een koppeltje vormt met Miss Gent 2016. Hij heeft ooit hotelschool gevolgd, maar kwam tot de conclusie dat de horeca niks voor hem was. Woensdag zijn we bij Carine (49) uit Melle, die een fout menu serveert: ze begint met het dessert en eindigt met het voorgerecht.

Blues

Donderdag sluit Eddy Mockers de week af. Deze gepensioneerde mijnwerker speelt in een bluesgroepje en hij heeft twee bandleden uitgenodigd om de avond op te luisteren. Ook in de keuken wil Eddy zijn gasten omverblazen. Hij serveert niet alleen een zeevruchtenkrokantje, maar ook kip met een pikante chocoladesaus. Riskant, want Vlamingen zijn over het algemeen nogal conservatief in hun eetgewoonten.

‘Komen Eten’, VIER, 19.50 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer