© Photo News

Joachim Van Damme alsnog twee speeldagen geschorst

KV-Mechelen-speler Joachim Van Damme krijgt alsnog een schorsing van twee speeldagen voor de elleboogstoot aan Cercle Brugge-speler Thibaut Van Acker. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdagmiddag beslist.

dvd, thst

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Van Damme deelde zaterdag 8 november in de laatste minuut van de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge een elleboogstoot uit aan middenvelder Thibaut Van Acker. De scheidsrechter gaf geel, maar de Reviewcommissie van de Pro League besloot de speler extra te vervolgen op basis van televisiebeelden. In eerste aanleg dinsdag sprak de Geschillencommissie Betaald Voetbal Van Damme vrij. De vervolging door de Reviewcommissie en het Bondsparket werd ongegrond verklaard op basis van de FIFA Disciplinaire Code, die stelt dat beslissingen van de scheidsrechter niet wijzigbaar zijn, "tenzij het gaat om manifeste fouten".

Het Bondsparket ging tegen de vrijspraak van Van Damme in beroep en kreeg vrijdagmiddag dus gelijk. Het gevolg is dat Malinwa het nu in de komende twee competitiewedstrijden zonder de verdediger moet zien te rooien. Enkel een procedure in evocatie kan nog soelaas bieden voor KV, maar die procedure werkt niet opschortend. .

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL