© EVB

Wagens belanden om de haverklap in voortuin: “We durven niet meer in livingzetel slapen”

Het gaat niet over inbrekers deze keer, wel over roekeloze chauffeurs die hun bocht verkeerd inschatten aan de vluchtheuvel aan tankstation Esso op de Mechelsesteenweg in Bonheiden. Buurman Alex Heirwegh (45) is intussen de tel kwijt.

ERIK VAN EYCKEN

Anderhalve week geleden was het weer prijs aan de vluchtheuvel richting Bonheiden Dorp. In twee dagen tijd verloren twee chauffeurs de controle over het stuur, werden via de vluchtheuvel gekatapulteerd alweer in de tuin van Alex. Zijn omheining is weer naar de vaantjes.

“We hebben hier al alles gezien: wagens die over de kop in mijn tuin liggen, licht- en zwaargewonden of chauffeurs die komen bellen omdat ze iets geraakt hebben en zelf hun lekke band niet kunnen vervangen. Vaak komen we thuis van ons werk en zien we op straat weeral zand liggen. Intussen zijn we de tel kwijtgeraakt van het aantal ongelukken die hier zijn gebeurd. Er moet iets gebeuren. Mijn vrouw en ik durven, bij ziekte bijvoorbeeld, niet meer in de living slapen.”

Vangrails

Alex vroeg aan burgemeester Guido Vaganée (N-VA) een oplossing via vangrails aan zijn huis, al lijkt dit in de praktijk niet simpel: “Een vangrail mag noot gebogen zijn, vandaar dat we deze optie waarschijnlijk moeten laten vallen. Ik heb verkeersdeskundig advies gevraagd aan de politie, dat verwacht ik volgende week”, zegt de burgemeester.

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER