Belgische priester in Frankrijk veroordeeld voor seksueel benaderen van minderjarige

© credit

Een gepensioneerde Belgische priester is in Frankrijk tot 15 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij seksuele voorstellen had gedaan aan een 14-jarige jongen.

ast

Volgens een bron bij het Franse parket werd de man in 1997 al eens veroordeeld in België voor de verkrachting van minderjarigen jonger dan 14 jaar.

Op 3 juli volgde de 76-jarige priester in een supermarkt in Givet, dichtbij de Belgische grens, een jongen van 14 jaar. Hij vroeg hem om mee te komen naar zijn auto ‘om de liefde te bedrijven’, aldus het parket van Charleville-Mézières.

De jongen vertelde zijn moeder wat er gebeurd was, en zij verwittigde op haar beurt meteen de politie. Die kon dankzij de precieze aanwijzingen van de jongen de man identificeren. ‘Vervolgens werd hij door de Belgische politie uitgenodigd om zich te komen melden bij de politie van Givet’, aldus het parket.

Nog volgens het parket gaf de beklaagde de feiten toe voor de correctionele rechtbank vrijdag, en zei hij altijd ‘pedofiele neigingen’ te hebben gehad.