Direct naar artikelinhoud
Video

Daar zijn de controleurs al: massale fietscontrole in La Méditerranéenne

Ze hadden het eerder aangekondigd en ze hebben woord gehouden: de UCI heeft vandaag een grote, onaangekondigde fietscontrole gehouden voor de start van de tweede rit van de Franse rittenkoers La Méditerranéenne. De UCI controleerde 90 fietsen op de aanwezigheid van een motortje. Best veel als je weet dat er slechts 123 renners aan de start stonden. Er is geen fraude vastgesteld.

Na de vaststelling van mechanische fraude bij de fiets van Femke Van den Driessche op het WK veldrijden in Heusden-Zolder, kondigde de internationale wielerbond (UCI) aan controles te zullen uitvoeren. In Frankrijk was het dan zover: enkele ploegen werden gecontroleerd, maar uiteindelijk is niemand in verdenking gesteld. De UCI is van plan om dit seizoen meermaals van die onaangekondigde en massale testen te doen.

Met het testmechanisme kan de UCI op korte tijd een groot aantal fietsen op een grondige manier controleren. Zowel het kader van de fiets als de wielen kunnen met deze technologie worden geïnspecteerd op mechanische doping. De laatste jaren heeft de wereldwielerbond veel tijd en geld geïnvesteerd in dit soort technologieën. Maar volgens de organisatie was dat een goede investering aangezien de eerste proefperiode zeer succesvol is.

De ritzege in La Méditerranéenne ging overigens naar de Fransman Arnaud Démare (FDJ). Hij was de snelste in de massasprint en wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Onze landgenoot Jan Bakelants (AG2R) werd derde.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...