Man vindt medisch dossier van zus tussen confetti van carnaval

© AFP

In het Duitse plaatsje Dermbach, tussen Keulen en Frankfurt, is na het jaarlijkse carnaval een onderzoek geopend naar het confetti dat is gebruikt. Bij de opkuis werden immers stukken uit medische dossiers van patiënten van een plaatselijk zorgcentrum gevonden.

tg

Lutz Hasse, de landelijke commissaris voor databescherming, heeft dat vandaag bevestigd dat er een onderzoek loopt om na te gaan wat er fout liep tijdens het jaarlijkse carnaval.

Wellicht heeft het gespecialiseerd bedrijf dat betaald wordt om patiëntendossiers die niet meer nodig zijn op te halen en te vernietigen, de documenten niet fijn genoeg versnipperd. De firma stelde de snippers, zoals ieder jaar, ter beschikking aan plaatselijke carnavalverenigingen.

Na de stoet, bij de opkuis, vond een carnavalist bij toeval stukken uit het dossier van zijn zus terug. Omdat de dossiers zo onzorgvuldig versnipperd werden, kon hij haar persoonlijke gegevens gewoon aflezen.

Het bedrijf dat de gegevens moest vernietigen, heeft zich al verontschuldigd bij de nabestaanden en belooft meer toezicht te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen