© AFP

Démare klopt Bakelants in La Méditerranéenne

Arnaud Démare (FDJ) heeft vrijdag de tweede etappe in La Méditerranéenne (Fra/2.1.) op zijn palmares gebracht. De Fransman was na 157,6 kilometer van Banylus naar Port Vendres sneller dan zijn ploegmaat Mickaël Delage en onze landgenoot Jan Bakelants. Démare neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Matthieu Ladagnous.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam op naam van twee renners: Luca Sterbini en de Duitser Yannick Mayer. Het duo reed een maximale voorsprong bij elkaar van 5:30. In het peloton was het FDJ, dat donderdag de ploegentijdrit won en de eerste leider binnen het team had, dat controleerde.

Het duurde lang vooraleer de voorsprong van de vluchters zakte en pas op 5 km van het eind werd met Mayer de laatste renner gegrepen. Het werd een finale die ontsierd werd door valpartijen en het was uiteindelijk Démare die de vele bochten in het slot het best verteerde en sprintte naar de zege voor zijn lead-out Delage. Bakelants werd derde, Laurens De Vreese achtste. Démare is ook de nieuwe leider na zijn eerste zege van het seizoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen