© Patrick Hattori

Michael De Cock bezig aan laatste maanden bij t,arsenaal

Aan het einde van dit seizoen neemt Michael De Cock (43) na tien jaar afscheid van t,arsenaal in Mechelen. Maar dat is voor straks. Voor hij naar de KVS verhuist, brengt hij in Mechelen 'Het kraken van de maan', een nieuw stuk met Chris Lomme, en 'Dood van een handelsreiziger', een klassieker waar hij al 27 jaar op broedt.

Marijn Sillis

Dat De Cock afscheid neemt met Het kraken van de maan en Dood van een handelsreiziger is toeval. “Een mooi toeval wel. Sommige dingen krijg je blijkbaar cadeau. Ik laat dit huis met twee regies achter, op de creatieve en dus beste manier. Met een groot feest voor de 60ste verjaardag bovendien. Ook dat is een mooi geschenk.”

T,arsenaal zelf noemde De Cock al meermaals "het grootste cadeau uit zijn carrière." "Ik had nog niet zo veel geregisseerd, plots kwam de vraag om artistiek leider te worden", blikt De Cock terug. "Sommige mensen wilden hier niet werken, het huis was een beetje verbrand. Maar voor mij was dat geen probleem: ik spring graag. T,arsenaal rees nog niet maar Guido Wevers had het als braakland klaar gelegd: met een verbouwd pand, een gesaneerd huis. Ik ben ontvangen met een onwaarschijnlijke warmte en openheid. Dat begin was magisch. Ik heb de rust en de plek gekregen om te kunnen werken en groeien. En ik heb ontzettend veel geleerd: mezelf verdedigen, een organisatie leiden en lijden."

Lees dit weekend het interview in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER