© BELGA

Kortrijk en Eupen houden elkaar in evenwicht in slappe pot voetbal

Een flauw Kortrijk heeft de drie punten niet kunnen thuishouden op de twaalfde speeldag in Jupiler Pro League. In het Guldensporenstadion werd het 1-1 tegen Eupen, na doelpunten van Rolland en Luis Garcia. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jef Van Hoofstat

Eupen startte het beste. Na amper vier minuten dankten de Kerels Verstraete om een val van de lijn te halen. Stilaan herstelde Kortrijk het evenwicht een flits van Ouali was genoeg om de ban te breken. Diens schot bleef hangen in de zestien Rolland profiteerde. Saadi probeerde het nadien met een prachtige omhaal, maar mikte een halve meter naast. Henry kreeg een ideale mogelijkheid op de gelijkmaker, maar miste. Kortrijk ging zo ietwat gevleid rusten met de voorsprong.

Snelle gelijkmaker

Na de rust kon het wel snel opnieuw beginnen. Garcia kreeg de bal voor de voeten in de zestien en verraste Kaminski, die er niet goed uitzag. Daarna verwaterde de partij. Enkel Ouali leek er zin in te hebben, maar zijn vizier stond niet scherp afgesteld.

Kortrijk-trainers Van Lancker en Belhocine gooiden er met Veldwijk en Sarr nog twee spitsen in. Dat loonde, maar Sarr stuitte twee keer op een sterke Van Crombrugge. Aan de overkant slaakte Kaminski een zucht van opluchting wanneer de knal van Diagné op de lat uiteen spatte. De 1-1 bleef zo op het bord. Beide ploegen schieten daar weinig mee op.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL