Man crasht op plaats waar 7 jongeren verongelukten: ‘Dit is geen toeval’

© Imagedesk / Tom Palmaers

Op quasi dezelfde locatie als waar zeven jongeren op 8 maart verongelukten, gebeurde vorige week opnieuw een ongeval. Ook ditmaal ging het om een botsing met een vrachtwagen. ‘Geen toeval’, zegt de bestuurder van de wagen in Het Belang van Limburg.

Guy Stevens

Op de E314 in Zonhoven knalde op 8 maart een auto tegen een vrachtwagen. De gevolgen waren desastreus: de zeven jonge inzittenden van de wagen, op weg naar huis na een nachtje uit, kwamen om het leven.

Op precies dezelfde locatie botste Piet Grouwels vorige week, op 9 april, eveneens tegen een vrachtwagen. Grouwels, die toevallig op 8 maart de brandende auto vol jongeren had zien staan, vindt het geen toeval dat er opnieuw daar een ongeval gebeurde. ‘Ik ga de Vlaamse overheid dagvaarden omdat die de straatverlichting dooft en daardoor een gevaarlijke verkeerssituatie creëert’, zegt Grouwels.

Maar de overheid vindt dat van gedeelde verantwoordelijkheid moeilijk sprake kan zijn. ‘Uit de evaluatie van het lichtplan op snelwegen blijkt net dat het aantal ongevallen er gedaald is, zowel over dag als ’s nachts’, zegt Jo Lieben, woordvoerder van Wegen en Verkeer Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen