Direct naar artikelinhoud
Update

'Manchester City heeft best betaalde sporters ter wereld'

De spelers van Manchester City zijn de best betaalde sporters ter wereld. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar salarissen in de sport van onderzoeksbureau Sportingintelligence en sportzender ESPN.

'Manchester City heeft best betaalde sporters ter wereld'
Beeld ap

Gemiddeld verdient een speler van de Premier League-club een kleine 6,5 miljoen euro per jaar, wat neerkomt op ongeveer 125.000 euro per week. De honkballers van de New York Yankees en Los Angeles Dodgers komen met gemiddelde jaarsalarissen van respectievelijk 6,4 en 6,2 miljoen euro op de tweede en derde plek. De top 5 wordt gecompleteerd door de voetbalclubs Real Madrid en FC Barcelona die hun spelers ongeveer 6 miljoen euro per jaar betalen.

Brooklyn Nets is met gemiddeld 5,4 miljoen euro per jaar de best betalende basketbalclub ter wereld. Hoewel de Nets en de Chigago Bulls als enige NBA-teams in de top 10 staan, kan er wel het meeste geld worden verdiend in de Amerikaanse basketbalcompetitie. De 441 spelers strijken met gemiddeld een ruime 3,5 miljoen per jaar een vorstelijk salaris op.