Reisjes, etentjes en dure kleren: op Facebook deed moordverdachte alsof er niets was gebeurd

© rr

Een liefhebber van lekker eten en luxeproducten, die graag uitstapjes maakt naar grootsteden als Parijs of Londen. Zo kan je Alexandru C. (23), de man die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle (25), misschien nog het best van al omschrijven. Ook al heeft de man vermoedelijk een moord op zijn geweten, toch deed hij al die tijd op zijn Facebookpagina alsof er niets aan de hand was. Opvallend: sinds begin april verblijft hij opnieuw in zijn thuisland Roemenië en dus niet meer in Knokke.

jdb

De 23-jarige Alexandru C. is oorspronkelijk afkomstig uit Suceava, een stad in het noordoosten van Roemenië. Maar sinds begin 2016 woonde de man in Knokke. Volgens wat hij zelf schrijft op zijn Facebookpagina is hij iemand die “graag lange wandelingen maakt”. C. zou al die tijd aan het werk geweest zijn in de Louis Vuitton-boetiek in Knokke-Heist, al willen ze dat daar niet bevestigen.

Maar volgens Roemeense media hield C. er ook een ander leven op na. Zo zou hij verantwoordelijk zijn voor de moord op de 27-jarige Sofie Muylle. Haar levenloze lichaam werd op 22 januari gevonden onder een houten staketsel op het strand van Knokke-Heist.

LEES OOK. TIJDLIJN. Van mysterieus overlijden naar een arrestatie in Roemenië: zo verliep het onderzoek naar Sofie Muylle

“De zomer komt eraan”

Volgens zijn Facebookpagina leek er al die tijd echter niets aan de hand. Meer nog: hij slaagde er al die tijd in om de schijn hoog op te houden. Zo postte hij daags na het overlijden van Sofie nog een opvallende foto uit Knokke-Heist op zijn Facebookprofiel, met als bijschrift: “De zomer komt eraan.” Drie dagen later, op 25 januari, schreef hij opnieuw een bizarre boodschap op zijn tijdlijn: “Draag steeds zorg voor de mensen die je liefhebben. Want op een bepaalde dag zal de afstand zodanig groot worden, dat ze zich de terugweg naar je hart niet meer kunnen herinneren.”

© rr

De man lijkt bovendien een levensgenieter. Geregeld maakt hij trips naar grootsteden - Parijs, Rome of Londen - gaat hij vaak uit eten (met vrienden) en houdt hij duidelijk van luxeproducten. Zo poseert hij graag voor luxewagens, of deelt hij trots een foto van luxekleding - allemaal dure merkproducten.

© rr

Op zijn Facebookpagina zijn ook een heleboel foto’s van hem te vinden waarop hij te zien is met kledingstukken die ook opduiken in de bewakingsbeelden die door de politie zijn vrijgegeven. Zo postte hij twee dagen voor de moord nog een foto waarop duidelijk zijn blauwe jas en Nike-sneakers te zien zijn. Op een andere foto, die dateert van 13 januari, poseert hij dan weer met een grijsblauwe muts. Hoewel zowat heel België naar de man met de blauwe jas op zoek was, verwijderde hij die niet.

LEES OOK. Zo werd de verdachte van de moord op Sofie Muylle gevonden

© rr

Naar Roemenië

Opvallend: sinds begin april verbleef de vermoedelijke dader opnieuw in Roemenië. Het was net rond die periode dat de politie “de man met de blauwe” jas als moordverdachte op Sofie Muylle begon te beschouwen. Sindsdien postte hij de ene foto na de andere: de ene keer van mooie landschappen, de andere keer genietend in een zwembad.

© rr

Maar aan dat mooie leven is nu voorlopig een einde gekomen. Maandagmiddag werd Alexandru gearresteerd in Roemenië, op verdenking van de moord op Sofie Muylle. Twee dagen daarvoor postte hij nog een foto met het bijschrift: “Leer vechten, alleen”.

LEES OOK. Verdachte van moord opgepakt in Roemenië: en wat volgt er nu?

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen