© jb

© jb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Paardenweide of parking Hollezijp wordt volwaardige parking voor 97 voertuigen

In de Hollezijp wordt de huidige parking, afgespannen met linten en door de bevolking 'de paardenwei' genoemd, omgevormd tot verharde parking. Die kost bijna 70.000 euro.

Jan Boey

De laatste gemeenteraad is unaniem groen licht gegeven voor de aanleg van een tijdelijke parking in Hollezijp. Het project is een tijdelijke parking om een oplossing te bieden aan de steeds toenemende parkeerdruk in de buurt. De huidige parkeercapaciteit bij evenementen in De Schorre werd als onvoldoende ervaren.

Het project bestaat uit de aanleg van een nieuwe tijdelijke parking en wordt aangelegd met grasdallen van gebroken betonpuin. De parking is goed voor 97 parkeerplaatsen, die in 3 rijen evenwijdig met de straat wordt aangelegd. Aan beide uiteinden is een in- en uitrit voorzien en er zal rond de parkeerzone een groenbuffer worden aangelegd. Het geheel meet zo'n 90 meter aan de straatzijde op 40 meter met een in- en uitrit op het uiteinde van de parking. De parking bevindt zich tegenover de middenschool van het atheneum van Boom en wordt er ook door heel wat leerkrachten gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER