Vrouw sluit zoon op in stalen kooi, maar niet zomaar

Een Australische moeder wil haar aan drugs verslaafde zoon redden. Daarvoor vond ze een radicale oplossing: ze bouwde zijn slaapkamer om tot een stalen kooi. Zo kan de 17-jarige Wiley niet anders dan afkicken.

jva

Toen Wiley aan zijn moeder bekende dat hij verslaafd was aan meth, in Australië erg populair onder jongeren, was hij in een roes beland en ten einde raad. 'Hij huilde en schreeuwde als een baby. 'Mama, je moet iets doen', smeekte hij mij. 'Sluit me op of ik doe mezelf iets aan'. Ja, wat kon ik doen?', getuigt de moeder in een reportage van het Australische nieuwsprogramma A Current Affair.

De moeder belde elk afkickcentra in Queensland, de Australische provincie waar ze woont, maar nergens wilden ze haar suïcidale zoon opnemen. Uiteindelijk liet de moeder in haar eigen huis een kooi van gewapend staal installeren. Kostprijs: 3000 Australische dollar. Wiley liet zich vrijwillig opsluiten. 'Ik bekijk mijn moeder liever als cipier, dan dat ik in de echte gevangenis beland', klinkt het vanachter de tralies.

De kooi is wel ruim: er is voldoende plaats voor een dubbel bed en een klein wandelingetje. Maar ontsnappen is onmogelijk: om naar het toilet te gaan, leidt zijn moeder hem naar een andere stalen cel. De stalen pijlers zijn bovendien verankerd in de funderingen en het plafond. 'Mijn moeder spendeerde heel veel geld, nu moet ik wel mijn best doen om af te kicken', belooft Wiley.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen