STVV wist Oostendse driepunter in slotseconden weg

Oostende heeft in de slotseconden nog twee punten weggegeven tegen STVV. Het werd 2-2 dankzij een late gelijkmaker van Gerkens. Oostende is nu gedeeld zesde, terwijl het alleen tweede had kunnen worden.

maj

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Sint-Truiden

KV Oostende wist waar het aan toe was: winnen stond gelijk met een (voorlopig) tweede plaats in de Jupiler Pro League. Toch was het Sint-Truiden dat het best uit de startblokken schoot. Al na drie minuten had Bezus moeten scoren, maar hij trapte van dichtbij over.

Slordig spel

Aan de andere kant was even later wel raak: Capon ging over het been van Sylla. De bal ging op de stip en Cyriac miste niet. Ondanks die mentale opkikker bleven de kustjongens slordig spelen. Niet dat Sint-Truiden het veel beter deed en de gelijkmaker, vijf minuten voor rust, kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap van Peeters waaide voorbij alles en iedereen in het doel van Proto: 1-1.

Toch mochten de fans van de thuisploeg met een tevreden gevoel de rust in: Marusic werkte zich een minuut na de gelijkmaker voorbij zijn man en zette strak voor, Musona werkte af: 2-1.

Canesin

De tweede helft bracht vooral meer van hetzelfde: STVV wilde wel maar kon Proto niet echt bedreigen, Oostende bracht te weinig om de score uit te diepen. Enkel Milic in de 78ste minuut was nog dichtbij de 3-1, maar Dutoit toonde aan over goede reflexen te beschikken. Enkel de invalbeurt van de uit blessure terugkerende Canesin kreeg de handen nog op mekaar.

Duivelse slotminuut

En dan was er die dekselse slotminuut: invaller Pieter Gerkens kopte een vrije trap binnen en bezorgde STVV nog een onverhoopt maar verdiend punt: 2-2. Oostende misloopt zo de tweede plaats en wordt met veertien punten gedeeld zesde. Sint-Truiden is elfde met acht punten (klik hier voor de stand).