VIDEO. Zo lokte 'De Ideale Wereld' Rudy De Leeuw en Geert Bourgeois in de val

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw die bekent dat hij aan de drugs zit en minister-president Geert Bourgeois (N-VA) die met een alcoholprobleem kampt, vrolijk met de handjes draait en de kijkers verwelkomt met "Hey you, piepeloe". Dit moet wel 'De Ideale Wereld' zijn.

wver

Het is de Limburgse actrice Charlotte Timmers die beide mannen tot allerlei vreemde bekentenissen lijkt te verleiden, maar in feite is het opgezet spel.

Na haar studies aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut in Leuven belandde een piepjonge Charlotte Timmers op de set van 'Vermist', waar ze twee seizoenen de dochter vertolkte van Koen De Bouw. Later dook de Zonhovense nog op in de vtmKzoom-jeugdserie 'Skilz' en binnenkort is ze te zien in de dramareeks 'Beau Séjour'. Sinds kort zet ze ook haar comedy-kant in de verf, want naast Matteo ­Simoni duikt Timmers dit jaar op in het derde seizoen van 'Wat Als?'.

En nu gaan haar video's van 'Nu Terzake' ('De Ideale Wereld') viraal. Hoe ze bizarre uitspraken wist te ontlokken aan Geert Bourgeois en Rudy De Leeuw? Lisa Lust, de woordvoerster van Geert Bourgeois legt uit: "We kregen onlangs op het kabinet een verzoek van iemand die beweerde voor Ketnet te werken en vroeg of de minister-president zijn beroep wilde uitleggen voor een nieuw programma op de kinderzender. Zijn begroeting was dan ook speciaal voor de kijkers van Ketnet. De beelden werden handig gemonteerd zodat het leek alsof hij antwoorden gaf op andere vragen. We hadden dit pas door toen de beelden werden uitgezonden, maar Bourgeois moest er hard mee lachen", klinkt het in De Morgen.

“We hebben ons goed laten beetnemen", zegt Gina Heyrman van het ABVV. "We hebben er achteraf wel nog even met de VRT over gesproken, maar alles is uitgeklaard. Het is gewoon een heel grappig filmpje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER