Direct naar artikelinhoud

United-talent Januzaj kiest voor België

België heeft er op het WK in Brazilië een troefkaart bij. Adnan Januzaj kiest definitief voor de Rode Duivels. Dat maakte bondscoach Marc Wilmots via Twitter bekend. Het 19-jarige toptalent van Manchester United, dat in de jeugd bij FC Brussels en Anderlecht speelde, kon voor verschillende nationale ploegen uitkomen, maar koos uiteindelijk voor de Rode Duivels.

United-talent Januzaj kiest voor België
Beeld belga

'Officiële bevestiging gekregen dat Adnan Januzaj zich ter beschikking stelt om de Belgische kleuren te dragen voor de rest van zijn carrière', tweette Wilmots. 'Goed nieuws dat een talentvolle speler zich beschikbaar stelt voor de Rode Duivels.'

De aanvallende middenvelder werd geboren in België, maar voetbalt al sinds 2011 in Engeland en komt daarom in 2015 in aanmerking voor een Engels paspoort. Zijn ouders zijn Albanees, afkomstig uit de Servische provincie Kosovo, terwijl zijn grootouders uit Turkije komen.

Januzaj trainde eerder wel al met jeugdploegen van de Belgische nationale ploeg, maar tot een wedstrijd kwam het nooit.

Wilmots maakt op 13 mei zijn selectie voor het WK in Brazilië bekend. Het is afwachten of de naam van Januzaj op het lijstje van de bondscoach staat. Op 2 juni moet Wilmots zijn definitieve selectie van 23 internationals doorgeven aan de FIFA.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...