Noordersingel weer open na zware brand

© belga

© belga

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De hevige brand van dinsdagochtend in een bedrijvencomplex tussen de Antwerpse ring en de Noordersingel is sinds 10.30 uur onder controle. De Noordersingel is weer opengesteld voor het verkeer, meldt de Antwerpse politie. De brandweer blust nog na.

joro, jvt

De hevige brand van dinsdagochtend in een bedrijvencomplex tussen de Antwerpse ring en de Noordersingel is sinds 10.30 uur onder controle. Een verhuurbedrijf van wagens en een fabrikant van onder meer printers gingen in vlammen op, maar een aanpalend parketbedrijf kon grotendeels gevrijwaard worden en zou volgens de brandweer enkel rookschade hebben opgelopen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De Noordersingel tussen de Schijnpoort en de Turnhoutsebaan werd een tijdlang afgesloten, maar intussen mag het verkeer weer door. De verkeershinder bleef volgens de lokale politie al bij al beperkt vanwege de vakantieperiode.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

K3

Ook voor het concert van K3 in de nabije Lotto Arena om 11 uur vormde de brand geen onoverkomelijk probleem, al moesten de bezoekers ter plaatse wel de richtlijnen van de politie volgen om parking te vinden. Door de geurhinder werd aangeraden om ventilatiesystemen uitgeschakeld te houden, maar metingen hebben uitgewezen dat er geen schadelijke stoffen vrijkwamen. In Schoten, waar de grote rookpluim naartoe was gedreven, mogen omwonenden de ramen en deuren opnieuw openen.

In de getroffen bedrijven was volgens de politie niemand aanwezig toen de brand ontstond. Er vielen dus geen gewonden, behalve één brandweerman die enkele snijwonden opliep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen