Treinongeval Beieren: laatste vermiste gevonden, dodental op elf

Na het treinongeval in Bad Aibling in het zuiden van Duitsland, is de laatste vermiste teruggevonden. Het aantal doden ligt daarmee op elf, zo maakte het hoofd van de politie van Beieren woensdagochtend bekend.

poj, nadb

In Bad Aibling in de Duitse deelstaat Beieren botsten dinsdagochtend om 6.40 uur twee passagierstreinen frontaal op elkaar. Een trein is ontspoord, waardoor meerdere wagons kantelden. Daarbij zijn elf mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Op een veld in de buurt van het ongeluk staan acht helikopters klaar om gewonden af te voeren en tientallen ambulances zijn onderweg.

Oostenrijkse hulpdiensten ingezetDe Oostenrijkse deelstaat Tirol heeft het Duitse Beieren hulpverleners en een spoedhelikopter ter beschikking gesteld, in de nasleep van het zware treinongeval nabij Bad Aibling in de Duitse deelstaat. Medewerkers van het Rode Kruis zijn op weg naar de plaats van het ongeluk, aldus de regering van de Oostenrijkse deelstaat. Het ziekenhuis in Kufstein nabij de Duitse grens is ook paraat over de opname en verzorging van gewonden.De topman van de private spoorwegmaatschappij Bayerischen Oberlandbahn (BOB) - die de treinen uitbaat op de spoorweg waar het ongeval gebeurde - reageerde intussen. "Het ongeval is een gigantische schok voor ons", zei Bernd Rosenbusch in een mededeling. "We doen alles om de reizigers, verwanten en medewerkers te helpen."

Er vielen 40 zwaargewonden, van wie 15 er erg aan toe zijn. Het terrein is moeilijk toegankelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer