© AP

Nieuwe getuige: “Ik zag Abdeslam in Genk”

Het nieuws van maandag rond de zoektocht naar terreurverdachte Salah Abdeslam in een station van Genk en in een trein heeft een bijkomende tip opgeleverd. Een man zou enkele dagen geleden iemand in Genk gezien hebben die erg veel weg heeft van Abdeslam.

CN

Omdat de getuige twijfelde, bracht hij de politie aanvankelijk niet op de hoogte. Dat deed hij wel nadat via de media het bericht werd verspreid dat Abdeslam gesignaleerd was in het station van Genk. “We nemen ook deze tip ernstig”, zegt Marleen Smeyers, woordvoerster van de politie. “We trachten zoveel mogelijk pistes te onderzoeken om hopelijk ook klaarheid in het dossier te kunnen brengen.”

Camerabeelden

De beelden die maandag gemaakt zijn in en rond het station van Genk heeft Securail, de veiligheidsdienst van de spoorwegen, gisteren overgemaakt aan de politie van de zone MidLim. Daarop is mogelijk terreurverdachte Salah Abdeslam of iemand die op hem lijkt te zien. Of de beelden werkelijk bruikbaar zijn, is nog niet duidelijk. “Die beelden bevatten enorm veel informatie”, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. “De politie heeft doorgegeven tussen welke tijdstippen en van welke camera’s ze de info wil. Die werd uitgeselecteerd en bezorgd aan de politie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer