Direct naar artikelinhoud
Video

Glansrol voor Thorgan Hazard in eclatante 6-1 zege tegen Young Boys

Negen minuten, meer had Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) niet nodig om de score te openen tegen het Zwitserse Young Boys. De 23-jarige middenvelder rondde een fraaie aanval op heerlijke wijze af. Nog voor de pauze was de buit helemaal binnen dankzij twee goals van Raffael. Na rust deed Hazard er zelfs twee doelpunten en een assist bij. Gevolg: een eclatante 6-1 zege en kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League.

Twitter bericht wordt geladen...

Borussia Mönchengladbach had de heenmatch in Bern gewonnen met 1-3 en was dus al zo goed als zeker van een ticket voor het kampioenenbal. Toch bracht coach Schubert bijna zijn sterkste elftal tussen de lijnen en dat had Young Boys geweten. Bij de rust stonden de bezoekers immers al 3-0 in het krijt. Hazard tekende al vroeg voor de 1-0 met een knappe zoolbeweging (zie hierboven) en goaltjesdief Raffael vond twee keer de weg naar doel.

Mönchengladbach had er ook na de pauze veel zin in en haalde de voet niet van het gaspedaal. Hazard had de 4-0 (op assist van Raffael) maar voor het binnen tikken (voor beelden klik hier). Een klein kwartiertje later waren de rollen omgekeerd. De Rode Duivel kroop in de rol van aangever en Raffael zette de forfaitscore op het bord. Luttele tellen later lukte Ravet de eerredder, maar het slotakkoord was nog voor Hazard. De middenvelder werd uit het oog verloren en schoof de 6-1 eindstand onder doelman Mvogo (de treffer is hier te bekijken).