© BELGA

Wereldkampioen Eli Iserbyt is beste bij beloften in Middelkerke

Wereldkampioen Eli Iserbyt heeft zaterdag een dubbeslag behaald. De West-Vlaming won niet alleen de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke door Quinten Hermans en Thijs Aerts af te houden, hij is meteen ook de eindlaureaat van dit regelmatigheidscriterium.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was de Tsjech Adam Toupalik die de beste start nam tot Eli Iserbyt de wet ging dicteren. Hij deed dat met zijn ploegmakker Quinten Hermans in het wiel. Hermans hield zijn inspanning zowat drie ronden vol maar dan kraakte de Europese kampioen en moest hij de wereldkampioen laten rijden. Voor Iserbyt was dat de start van een solo van zowat een half uur die hij knap afrondde. Het hele podium werd trouwens bevolkt door renners van Telenet-Fidea. Na Iserbyt bolde immers Quinten Hermans over de eindmeet, gevolgd door Belgisch kampioen Thijs Aerts.

“Ik heb niet echt het gevoel dat dit het einde van het seizoen is. Het lijkt precies alsof er na het wereldkampioenschap een nieuw seizoen op gang is geschoten”, lachte Eli Iserbyt. “Wellicht geeft deze regenboogtrui me verse krachten. Ik voelde mij vandaag bijzonder goed en ging dan ook snel aanvallen. Bovendien pak ik niet enkel deze overwinning. Mede dankzij mijn eerdere zeges in Zonhoven, Ruddervoorde, Gavere en Hoogstraten ben ik ook eindlaureaat van de Superprestige een dat is toch best meegenomen en een mooie opsteker.”Iserbyt telt 100 punten, twee meer dan Quinten Hermans en 23 meer dan Daan Hoeyberghs, derde in de eindstand.

Quinten Hermans moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats. “Dit parcours ligt me heel goed maar Eli Iserbyt was vandaag veel te sterk”, stelde Hermans. “Ik heb een tijdlang geprobeerd hem bij te benen maar ik kon dat niet volhouden. Ik werd tweede en finish ook als tweede in de eindstand van de Superprestige en daar ben ik wel blij mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden