Direct naar artikelinhoud

Neville wint voor het eerst met Valencia, Juventus wint topper van Napoli

Er kwamen grote clubs in actie deze zaterdag in Europa: Juventus pakt de leiding in Italië, Real Madrid was veel te sterk voor Athletic Bilbao, Neville wint voor het eerst met Valencia en in Frankrijk won PSG eens een keer niet.

Beeld epa

Juventus heeft de macht gegrepen in de Serie A. De kampioen won voor eigen publiek van Napoli (1-0) en mag zich weer koploper noemen.

Simone Zaza was de gevierde man in Turijn. De invaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt. Juventus heeft nu een punt voorsprong op Napoli, dat de laatste weken vaak dacht aan de mooie periode toen Diego Maradona nog voetbalde in Napels. De superster uit Argentinië bezorgde de club in 1987 en 1990 de landstitel. Juventus is na een slechte competitiestart echter aardig op dreef gekomen. De nieuwe lijstaanvoerder vierde de vijftiende competitiezege op rij.

Napoli hield lang stand bij Juventus. De bezoekers hadden in de slotfase echter geen antwoord op een inzet van Zaza. De aanvaller, vorig jaar voor 18 miljoen euro overgenomen van Sassuolo, scoorde op aangeven van Patrice Evra.

Beeld afp

Valencia - Espanyol: 2-1

Gary Neville heeft zijn eerste competitiezege met Valencia binnen. De Engelse trainer zag zijn ploeg zaterdag winnen van Espanyol (2-1).

Neville heeft Valencia sinds begin december onder zijn hoede. Zijn eerste negen competitiewedstrijden leverden slechts vijf punten op. Valencia kwam ook tegen Espanyol op achterstand (0-1). Oscar Duarte bracht de bezoekers uit Barcelona op voorsprong.

Met dank aan doelpunten van Alvaro Negredo en Denis Tsjerysjev mocht Neville eindelijk opgelucht adem halen.

Beeld getty
Gary Neville wint voor het eerst met Valencia.Beeld getty

Paris Saint-Germain - Lille: 0-0

Paris Saint-Germain heeft zaterdag voor de vierde keer gelijkgespeeld in de Franse competitie. De koploper kwam in het thuisduel met Lille niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Paris Saint-Germain hoeft niet lang wakker te liggen van de uitslag. De voorsprong op AS Monaco is nog altijd 25 punten. De nummer twee van de ranglijst gaat zondag nog wel op bezoek bij Saint-Etienne. Paris Saint-Germain is nog altijd ongeslagen in Ligue 1. De club won 22 van de 26 competitieduels.

Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd voor de regerend kampioen van Frankrijk. Hij is hersteld van een ontsteking aan zijn blinde darm.

Laurent Blanc.Beeld photo_news

Real Madrid - Athletic Bilbao: 4-2

Real Madrid mag zich weer even nummer twee van Spanje noemen. De club won zaterdag vrij eenvoudig voor eigen publiek van Athletic Bilbao (4-2).

Cristiano Ronaldo, James Rodriguez en Toni Kroos scoorden al in de eerste helft. Javier Eraso bracht de bezoekers op gelijke hoogte, na een blunder van Raphaël Varane. De Franse verdediger had niet bepaald zijn dag. Hij werd in de 83e minuut met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Ronaldo tekende in de slotfase voor zijn tweede treffer van de wedstrijd. Gorka Elustondo bepaalde namens de bezoekers in blessuretijd de eindstand.

Real Madrid is koploper Barcelona tot op een punt genaderd. De kampioen heeft echter nog twee duels minder gespeeld. Barcelona ontvangt zondag Celta de Vigo.

Atlético Madrid kan zondag stadgenoot Real ook weer passeren. De tegenstander van PSV in de Champions League gaat dan op bezoek bij Getafe.

James Rodriguez nadat hij heeft gescoord.Beeld afp

Galatasaray verliest van Mersin

Galatasaray blijft maar teleurstellen in de Turkse competitie. De kampioen ging zaterdagavond ook onderuit bij Mersin (2-1).

Doelpuntemakers Prejuce Nakoulma en Guven Varol brachten Galatasaray verder in de problemen. De topclub uit Istanbul speelde de laatste 35 minuten met tien man. Semih Kaya werd met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Met een man minder kwam Galatasaray niet verder meer dan de 2-1 van Lukas Podolski.

Wesley Sneijder en Ryan Donk hadden een basisplaats bij Galatasaray. Ze kregen allebei een gele kaart.

Galatasaray zag de achterstand op Fenerbahçe groeien tot vijftien punten. De koploper was vrijdagavond al te sterk voor Kasimpasa (3-1), met dank aan een doelpunt van Robin van Persie.

Wesley Sneijder.Beeld EPA

United onderuit

Louis van Gaal heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden met Manchester United. Hij zag zijn ploeg onderuit gaan bij Sunderland (2-1), dat voorlaatste stond in de Premier League.

United ging onderuit na afloop van een week waarin de naam van trainer José Mourinho dagelijks klonk in Manchester. Het kan bijna niet anders of de discussie over de toekomst van Van Gaal zal na de tweede nederlaag in drie competitiewedstrijden de komende dagen wel weer een nieuw hoofdstuk krijgen.

United dreigt de vier beste ploegen van de Premier League verder uit het oog te verliezen. Het verschil met Manchester City, op dit moment vierde, kan oplopen tot negen punten.

Het elftal van trainer Van Gaal keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Het had er veel van weg dat Wahbi Khazri een voorzet wilde geven. Maar de aanvallende middenvelder zag zijn schot fraai in het doel belanden. United antwoordde vlak voor rust. Vito Mannone, de doelman van de thuisclub, kreeg een schot van Juan Mata onvoldoende onder controle en was vervolgens kansloos op een inzet van Anthony Martial.

Niet United maar Sunderland kreeg na rust de betere kansen. Doelman David de Gea hield zijn ploeg lang overeind, maar werkte uiteindelijk in de slotfase een inzet van Lamine Koné in eigen doel. Daley Blind speelde de hele wedstrijd voor United. Memphis Depay kon het laatste half uur als invaller niet overtuigen. Bij Sunderland maakte Patrick van Aanholt het hele duel vol.

Beeld photo_news

Swansea City - Southampton: 0-1

Trainer Ronald Koeman heeft zaterdag met Southampton een vervolg gegeven aan een ijzersterke reeks wedstrijden in de Premier League. Zijn ploeg boekte een uitoverwinning op Swansea City (0-1) en is nu zes duels op rij ongeslagen

Doelman Fraser Forster die terug is na een lange blessure werd voor de zesde keer op rij niet gepasseerd. Hij houdt Maarten Stekelenburg op de bank.

Shane Long kopte voor Southampton de winnende treffer binnen. Jordy Clasie en Virgil van Dijk speelden de hele wedstrijd mee. Hun club is gestegen naar de zesde plaats in de Engelse competitie omdat West Ham United punten verspeelde tegen degradatiekandidaat Norwich City (2-2). Southampton nadert Mancester United. Het verschil met de worstelende ploeg van Louis van Gaal is nog maar één punt.