Rellen tussen supporters van Antwerp en Beerschot-Wilrijk

In Antwerpen is het tot confrontaties gekomen tussen vermoedelijke supporters van de voetbalploegen Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Er vielen drie gewonden. Enkele supporters werden bestuurlijk aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.
Archieffoto

"Rond 21.30 uur zijn in de buurt van het stadion van Antwerp in Deurne vermoedelijke supporters van Wilrijk-Beerschot een café binnengewandeld en hebben daar tumult veroorzaakt. Daarbij viel een gewonde, die overgebracht werd naar het ziekenhuis", vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Omdat er een wedstrijd van Antwerp bezig was in het Bosuilstadion, was er veel politie op de been en kon die snel ter plaatse komen.

Na het voorval in Deurne trok een groep Antwerp-supporters richting Wilrijk, vermoedelijk voor represailles. "We hebben zoveel mogelijk geprobeerd te anticiperen, waardoor we een harde confrontatie konden vermijden", aldus de woordvoerder. Er werden op dat moment drie personen bestuurlijk aangehouden.

Maar enkele uren later werd het opnieuw onrustig en deze keer kwam het wel tot een confrontatie. "Een grote groep Antwerp-supporters heeft een soort raid uitgevoerd op een café vol Beerschot-supporters. Daarbij raakten twee mensen gewond. Er zijn ruiten van het café ingegooid en Bengaals vuur afgeschoten", zegt Bruyns.

Twee weken geleden werd een Antwerp-supporter aangevallen door een groep mannen, volgens hem Beerschot-supporters, omdat hij een Antwerp-sjaal droeg. Sindsdien is de spanning tussen de supporters van beide ploegen te snijden. Volgens Gazet van Antwerpen werd uitgerekend gisteravond, tijdens de wedstrijd Antwerp-Seraing, een collecte gehouden voor het slachtoffer.

"Imbecielen en idioten"

De besturen van voetbalclubs Antwerp en Beerschot-Wilrijk veroordelen de relletjes. "Wij stevenen misschien af op onze derde titel op rij. Antwerp heeft een ernstige optie genomen op promotie. Men ziet bij beide clubs dat er meer dan 10.000 supporters komen die dat toejuichen. En dan nog altijd zijn er imbecielen en idioten -ik heb er geen ander woord voor- die menen uit persoonlijke frustratie dit te moeten doen. Dit kan absoluut niet door de beugel", zegt bestuurslid Walter Daemen van Beerschot-Wilrijk.

"Wij veroordelen elke vorm van hooliganisme en geweld. We wachten de resultaten van het onderzoek af en waar mogelijk zal de club het nodige doen om elke vorm van hooliganisme uit ons stadion te bannen. Het is heel spijtig dat een paar rotte appels de mand bederven", voegt Antwerp-voorzitter Jan Michel eraan toe.

Meest gelezen