© USA Today Sports

Mijlpaal: MLB schorst baseballer levenslang na herhaald dopinggebruik

Jenrry Mejia gaat de geschiedenis in als de eerste speler die door de Major League Baseball levenslang wordt geschorst na het gebruik van doping. De MLB betrapte de pitcher van de New York Mets op Boldenon, een anabole steroïde.

Het is niet de eerste keer dat Mejia betrapt wordt op doping. In april 2015 schorste de MLB hem al eens 50 wedstrijden voor het gebruik van Stanozolol. Nadat hij in juli 2015 zijn terugkeer maakte, testte hij na zeven gespeelde duels alweer positief, toen moest de speler 162 wedstrijden aan de kant blijven. Hierdoor zou de pitcher de rest van het seizoen 2015 en een deel van het seizoen 2016 niet in actie komen. Zijn club, de New York Mets, twijfelde lang of ze hem een nieuw contract zouden geven. Uiteindelijk besliste ze de speler toch opnieuw een kans te geven in 2016.

Maar tijdens het uitzitten van zijn lange schorsing liep het alweer mis. Dit jaar betrapte de MLB de 26-jarige speler afkomstig uit de Dominicaanse Republiek opnieuw, nu was Boldenon de boosdoener. Volgens het antidopingbeleid van de Major League Baseball wordt een speler bij een derde inbreuk automatisch levenslang geschorst. Vrijdag maakte de MLB zijn levenslange schorsing officieel bekend.

De New York Mets, het team waar Mejia sinds 2010 speelde, liet op de website van de MLB weten dat ze teleurgesteld zijn. “We waren zeer teleurgesteld toen we hoorden dat Jenrry het antidopingprogramma van de MLB had geschonden. We staan volledig achter het beleid van de MLB dat ervoor zorgt dat doping uit onze sport verbannen wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer