Roger Vanden Stock: “De kritiek op ons spel is niets waard: we zijn een grote kampioen”

De spelers van RSC Anderlecht werden maandag, een dag na het aflopen van de competitie, nog tweemaal in de bloemetjes gezet voor hun 34e landstitel. Eerst op een drink met de pers in het Constant Vanden Stock-stadion en nadien door burgemeester van Anderlecht Eric Thomas op het gemeentehuis. Een erg blije Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock sprak er duidelijk taal: “We zijn een grote kampioen”.

jug, wic

“Je moet weten dat de kritiek erg groot was dit jaar, in november stonden we zesde en had niemand deze titel nog verwacht”, legde Vanden Stock uit. “Uiteindelijk zijn we toch kampioen geworden na al die kritiek en dan zeggen ze dat Anderlecht een kleine kampioen is, want het speelt geen champagnevoetbal meer en het heeft zijn geest verloren.”

De kritiek op het verdedigende voetbal van Anderlecht was inderdaad alom aanwezig. Toch telt op het einde slechts één ding en dat zijn de resultaten, beseft de voorzitter van paars-wit.

“Die kritiek is niets waard. Het voetbal evolueert en dus moet Anderlecht dat ook doen. Natuurlijk willen we het met nog dominanter voetbal doen, maar dat is vandaag soms niet mogelijk. Ik herinner me nog de tijd van Goethals dat indien we niet met twee of drie doelpunten verschil wonnen, we niet tevreden waren. Vandaag moeten we simpelweg tevreden zijn met een overwinning”, besloot Vanden Stock.

Opvallend: verdediger Kara en topschutter Lukasz Teodorczyk ontbraken allebei op het appel.

© BELGA

© BELGA