'Voor het comfort van de dieren en de andere bezoekers: blijf vandaag weg'

© Photo News

Het mooie weer en de vrije dag heeft niet alleen veel dagjestoeristen naar de zee gelokt, ook dierenpark Pairi Daiza kreunt onder de drukte. Het dierenpark in het Henegouwse Brugelette is sinds donderdagnamiddag volzet en laat geen nieuwe bezoekers meer toe.

kidr, edm

De drukke situatie in Pairi Daiza moet geen verrassing heten. Donderdagochtend was het op de weg richting Brugelette al meer dan anderhalf uur aanschuiven richting het dierenpark, wat er al op wees dat het bijzonder druk beloofde te worden. En die vrees werd werkelijkheid.

'De parking is volledig volzet, enkel mensen die te voet binnenkomen, kunnen nog het park binnen', vertelde de woordvoerster van het park kort na de middag aan Radio 1. Het park zelf riep gegadigden ook op om hun bezoek uit te stellen.

'Mensen die nog onderweg zijn of in de namiddag wilden komen, vragen we om rechtsomkeert te maken. Voor het comfort van iedereen, zowel de mensen als de dieren, vragen we om op een andere dag terug te komen of de streek te verkennen', klonk het.

Even later bleek het park de maximumcapaciteit te hebben bereikt. De politie raadt aan de omgeving te vermijden door de verkeersdrukte. Er staat minstens twaalf kilometer file tussen het kruispunt 'de la violette' en Nimy.

Het park zal uitzonderlijk open blijven tot 20.00 uur ’s avonds.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.