Direct naar artikelinhoud

Toestel Air France door F15's begeleid na dreigement

Twee F15's van de Amerikaanse luchtmacht hebben een toestel van Air France vandaag naar de luchthaven John F. Kennedy van New York begeleid na een dreigement. Bij het doorzoeken van het vliegtuig zijn geen wapens gevonden.

Een toestel van Air France op de internationale luchthaven Parijs-Charles De Gaulle nabij Parijs.

Volgens de New Yorkse tv-zender WABC was telefonisch een dreigement was binnengekomen. Een Amerikaanse regeringsfunctionaris zei tegen de zender ABC dat in het telefoontje was gezegd dat er een chemisch wapen aan boord was. Het toestel landde in een beveiligd deel van de luchthaven, waar het is doorzocht. De passagiers hebben het toestel kunnen verlaten. Volgens de New York Post ging het om 165 passagiers en elf crewleden.

Het vliegtuig was opgestegen van luchthaven Charles De Gaulle in Parijs. Hoewel het dreigement niet erg serieus leek, werd besloten het vliegtuig door gevechtsvliegtuigen naar New York te laten begeleiden. Een woordvoerder van de FBI sprak van een 'overdaad aan voorzorg'.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Memorial Day

Het Amerikaanse Fox News liet weten dat er twee toestellen waren met vergelijkbare problemen. Eén van de twee vliegtuigen werd ook onderworpen aan een extra veiligheidscheck. De piloot van het andere vliegtuig werd gewaarschuwd terwijl het nog in de lucht was. Tegen de tijd dat het landde, was echter al duidelijk dat het niet om een serieuze bedreiging ging. Het ging om vluchten die werden uitgevoerd door Saudi Airlines en American Airlines.

Hoewel het er alle schijn van wegheeft dat het om een vals alarm gaat, zijn duizenden reizigers op de twee New Yorkse vluchthavens de dupe van vertragingen als gevolg van de opschudding. In Amerika vindt vandaag Memorial Day plaats, een feestdag waarbij gesneuvelde militairen worden herdacht.