Hier zoekt het Rode Kruis bloedgevers via broodzakken

© idh

Wie een brood koopt bij een Halse bakker, vindt vanaf nu tot eind augustus op de zak een uitnodiging om naar de eerstvolgende bloedcollectes van het Rode Kruis te komen.

idh

Op die manier hoopt het Rode Kruis in deze kalme vakantiemaanden toch voldoende bloedgevers te vinden. Bakkerij Deneubourg, bakkerij Brock en bakkerij Terrijn doen mee.

“Elk jaar opnieuw vormen de zomermaanden een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden”, vertelt Frank Borremans, voorzitter van het Halse Rode Kruis. “Mensen gaan met vakantie, blijven hangen op een terrasje of doen andere leuke dingen en denken daardoor minder vaak aan bloed geven. Nochtans nemen zieken geen vakantie en dus blijven bloedproducten meer dan nodig. Om ook tijdens de vakantie zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om bloed te geven, zijn we in Halle met de broodzakkenactie begonnen. Wanneer je een brood koopt bij een deelnemende bakker, kleeft er een sticker op de broodzak met vermelding van data en plaats van de volgende bloedinzameling in Halle.”

De bloedinzamelingen vinden plaats op woensdag 16 augustus van 15.30 tot 19 uur in het Sint-Mariaziekenhuis en op donderdag 24 augustus van 15 tot 20 uur in ‘t Vondel. En omdat het vakantie is en mensen vaak kleine kinderen thuis hebben, is ook aan kinderopvang gedacht. Daarvoor zorgt het pas opgerichte Jeugd Rode Kruis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen