© stad Lommel

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1. Vitrum et Lumen

In het kader van de Zomer van Glas kan je uitzonderlijk de crypte van de Duitse militaire begraafplaats bezoeken. Glaskunstenaars tonen er een bijzonder spel tussen licht, donker en glas en dit op een unieke locatie.

Tot 17/09 van zonsopgang tot zonsondergang in de Duitse Militaire begraafplaats, Dodenveldenstraat 30 in Lommel.Gratis inkom.www.zomervanglas.be

2. Rozenroute door Geistingen

In Geistingen staat alles in het teken van de roos. Zo’n 2.000 rozen smukken het Mariapark op en in het totaal zijn er meer dan 6.000 rozen in het dorp geplant. Je ontdekt het tijdens de zes kilometer lange rozenroute. Onderweg kan je genieten van rozenijs of rozenlikeur.

Nog tot 17/09 aan de VVV-infodienst Kinrooi, Maasstraat 82 in Ophoven. Een fietskaart kost 3 euro.www.toerismekinrooi.be

3. Het leven van een schrijver

In de bibliotheek in Kuringen ontdek je in de documentairereeks ‘Schrijven in de Lage Landen’ de portretten van 25 auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Je kan de korte portretten bekijken in de tijdelijke minibioscoop. Verwacht je aan namen als Saskia De Coster, Elvis Peeters, Dimitri Verhulst, Lize Spit, Randall Casaer, enzovoort.

Tot 31/08 in de stedelijke bibliotheek, Joris Van Oostenrijkstraat 55 in Hasselt tijdens de openingsuren van de bib. Gratis toegang.www.hasselt.be

4. Fietszoektocht in Kortessem

Kvlv Guigoven werkte een mooie fietszoektocht uit doorheen de gemeente. Starten doe je aan knooppunt 121 in Kortessem. In totaal fiets je 21,5 kilometer met onderweg terrasjes en rustbanken. De zoektocht bestaat uit vragen die je onderweg moet oplossen, een reeks foto’s die je in de juiste volgorde moet plaatsen en een schiftingsvraag.

Tot 03/09 kan je deelnemingsformulieren ophalen aan de UITdienst, Pieter Geert Buckinxstraat in Kortessem of bij Ida Achten, Bosweg 16 in Guigoven. Daar kan je de formulieren ook inleveren.

5. Warme zomer in Genk

Rode Kruis Vlaanderen organiseert deze week een opendeurweek in het donorcentrum in Genk. Ze wil zo iedereen aanzetten om bloed te doneren, omdat de zomermaanden moeilijke maanden zijn. Bekende Limburgers als Virginie Claes en Hanne Troonbeeckx komen langs. Peter van de actie is Vital Borkelmans. Alle info vind je op de website.

Van 24 tot en met 28/07 in het donorcentrum, Schiepse Bos 4 in Genk.www.rodekruis.be/warmezomergenk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer