© Xavier Wolfs.

© Xavier Swolfs

© Xavier Swolfs

© Xavier Swolfs

© rr

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

74-jarige kunstschilder brengt ode aan Antwerpen

In de tentoonstelling A Look at Antwerp geeft kunstschilder Xavier Swolfs een eigenzinnige kijk op ‘zijn’ koekenstad. “De haven en de binnenstad zijn een eindeloze bron van inspiratie”, zegt hij.

koen de beuckeleer

Kunstenaar Xavier Swolfs (74) woont tegenwoordig dan wel in Viersel (Zandhoven), maar zijn geboortestad Antwerpen heeft nog altijd een belangrijke plaats in zijn hart. Daarom stelt hij in galerie Campo op de Vlaamse Kaai zijn nieuwste aquarellen voor, met als thema de stad Antwerpen en haar haven. “In Antwerpen zijn fantastische plaatsen te bewonderen”, zegt Swolfs. “Met de trein kom je aan in het mooiste station van Europa en in de binnenstad vind je zowel historische monumenten, die getuigen van het rijke verleden, als moderne gebouwen zoals het nieuwe Justitiepaleis, het MAS-museum en het toekomstige Havenhuis van architecte Zaha Hadid. Dat laatste heb ik nog niet geschilderd, maar dat komt er zeker nog van.”

De vernissage van zijn expo A Look at Antwerp vindt plaats op donderdag 15 september van 19 tot 22u en wordt ingeleid door cultuurschepen Philip Heylen (CD&V). Vervolgens zijn de werken van Swolfs nog tot en met zondag 2 oktober te bezichtigen op het Zuid.

A Look at Antwerpen, Galerie Campo­, Vlaamse Kaai 30-31, Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER