© Frank Abbeloos

Jurylid So You Think You Can Dance: ‘Extreme fans stalken me op Facebook’

Vanaf nu is Min Hee Bervoets en niemand anders onze favoriete Vlaams-Koreaanse choreografe. Zo bitchy als ze soms overkomt op tv, zo vriendelijk en open blijkt Min Hee in het echt te zijn. Ze is pas verhuisd én pas dertig geworden én staat helemaal scherp om te jureren in de eerste liveshow van ‘So You Think You Can Dance’, die nu zaterdag losbarst.

Veel mensen zouden angst hebben om Min Hee Bervoets aan de andere kant van een tafel te zien zitten, maar ik helemaal niet, vooral omdat ik absoluut niet van plan ben ook maar één vierkante millimeter te gaan dansen onder haar afkeurend oog.

Vanwege de verkeersdrukte arriveert Min Hee een uur te laat op de afspraak, maar onder het uiten van excuses werpt ze haar poncho van haar schouders, zwiert ze de tot aan haar achterwerk reikende lokken naar achter (“Géén extensions! Allemaal echt! Ik ben nog haarmodel geweest op mijn zestiende, maar sindsdien heb ik ze laten groeien”) en bestelt ze een groene thee terwijl ze breedlachend de vragen savoureert.

Je komt sinds een jaar of zes op tv. Heb je last van die bekendheid of valt het mee?

“Ik vind het niet erg als ze me storen voor een foto of een handtekening maar ik vind het niet prettig als ze me storen wanneer ik in een apotheek sta en ik iets privé koop of wanneer ik in de supermarkt tampons aan het kiezen ben. Ik heb ook een paar extreme fans die me blijven stalken op Facebook en privéberichten blijven sturen maar ik vind het zo érg om ze te blokkeren, dat krijg ik niet over mijn hart. Ik laat ze gewoon doen en lees hun berichten niet meer. Je weet nooit met wie je te maken hebt. Wat is er mis met iemand die écht fan van je is? Je weet dat zoiets kan gebeuren als je op tv komt. Als je dat niet wil, moet je er ook maar niet aan meedoen. Mensen die in de schijnwerpers willen staan en daarna klagen over hun bekendheid vind ik hypocriet.”

Heb je een fanclub?

“Dat weet ik niet, maar ik heb wel een fanpagina. Ik heb net opnieuw moeten opstarten omdat mijn Facebook- en Twitter-account gehackt is.”

Meer over de jeugd van Min Hee en hoe ze drie jaar voor de dood van haar vader de banden met hem verbrak leest u in het volledige interview in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer