© Mia Uydens

Firma verhuurt en verkoopt levensgrote kerststallen

De firma Primewood uit Malle, gespecialiseerd in eikenhouten bijgebouwen, start dit jaar met de verkoop en verhuur van kerststallen op ware grootte. “We zullen nu moeten afwachten of er vraag naar is”, zegt zaakvoerder Marc Franck.

KMA

De uniforme houten jeneverhuisjes op kerstmarkten kent iedereen. Maar kerststallen naast kerken of in buurtschappen zien er allemaal verschillend uit en zijn meestal het resultaat van noest timmerwerk van een vrijwilligersploegje. De firma Primewood, sinds zes jaar gevestigd in Malle, is al langer gespecialiseerd in landelijke eikenhouten bijgebouwen die eigenlijk prima voor kerststal kunnen doorgaan.

“Vier jaar geleden hebben we er eens vraag naar gekregen”, vertelt Marc Franck. “Maar we hebben het nooit echt gecommercialiseerd. Dit jaar hebben we de domeinnaam www.mijnkerststal.be laten vastleggen voor de verkoop en verhuur van kerststallen op ware grootte. We bieden ze in verschillende formaten aan, gaande van 2 op 1,5 meter tot 3 op 4 meter. Daar kan al gerust een schaap of ezel in.”

“De kerststallen hebben als dakbedekking cedersingels, een product dat in het noorden van Canada, waar het heel hard kan waaien, zeer populair is. Die cedersingels zijn windbestendig en kunnen er onderweg tijdens het vervoer niet afvallen zoals dakpannen. De eiken structuur is bekleed met Thermowood-planken en kant-en-klaar perfect transporteerbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER