© HO

Politie zet eigen mascotte in om bevolking tips te geven

Met de 31-jarige Poly heeft de politiezone Geel- Laakdal-Meerhout (GLM) een charmante nieuwe kracht die de bevolking moet infomeren inzake allerlei preventiedossiers. Alleen bestaat de slanke dame niet echt, ze is slechts van papier.

Hans Otten

De 31-jarige Poly is afkomstig uit Meerhout, maar verhuisde naar Laakdal en is sinds enkele jaren aan de slag bij de lokale politie. Met dit achtergrondverhaaltje introduceert de politiezone GLM haar gloednieuwe mascotte. Het is een opgewekt stripfiguurtje dat de inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout vanaf 1 november onder meer op hun broodzak van de warme bakker aantreffen.

Het blijft niet bij deze ene massale kennismaking, want Poly krijgt vanaf nu een voorname rol in de communicatie van de politie. “We waren op zoek naar een originele manier om mensen te informeren met advies en tips, en er tegelijk voor te zorgen dat die informatie de mensen ook echt bereikt”, zegt preventieadviseur Jos Delarbre van de politie GLM. “Zo kwamen we op het idee van een mascotte. De federale politie heeft het mannelijke figuurtje Pol als mascotte, wij kozen daarom voor de vrouwelijke inspecteur Poly. Het figuurtje is getekend door een agent van de lokale politie Lier, die een begenadigd cartoonist is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER