© HO

Zwemplezier kost 700.000 euro per jaar

Westerlo telt af naar de opening van het nieuwe zwembad aan De Beeltjens. Maar zwempret heeft een prijs: 30 jaar lang 700.000 euro bruto voor de gemeente om precies te zijn. Groen vraagt daarom om lagere toegangsprijzen voor de eigen inwoners.

Marc HELSEN

Groen is geschrokken van de factuur voor het openhouden van het nieuwe zwembad: zowat een miljoen euro per jaar. Daarvan draagt de overheid zo’n 300.000 euro, maar Westerlo betaalt de volgende 30 jaar wel jaarlijks 700.000 euro (minus inkomgelden). Daarbij komt de eerste vijf jaren nog een extra opstartvergoeding van 100.000 euro. Bovendien moeten ook nog de gebruikelijke exploitatiekosten - personeelskosten voor redders, poetsvrouwen en inkom, de elektriciteit en het gas - worden betaald.

Groen-gemeenteraadslid Marc Van Den Bruel rekende uit dat dit alles 28 euro per inwoner per jaar zal kosten. Voor dat bedrag mag het verschil tussen het inkomtarief voor inwoners van Westerlo en mensen van buitenaf wel wat groter zijn dan de huidige 12 à 13 procent, meent Van Den Bruel. Hij interpelleert daarover maandag op de gemeenteraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER