Direct naar artikelinhoud
Video

Bloedprocessie lokt 30.000 bezoekers

Bloedprocessie lokt 30.000 bezoekers

De Heilig Bloedprocessie in Brugge heeft 25.000 tot zelfs 30.000 bezoekers gelokt. Dat meldt de stad Brugge na afloop van de processie. Het evenement verliep zonder incidenten.

Het was een aparte editie voor de processie. Door de nakende afbraak van de Beurshalle moest de organisatie uitwijken. Er werd onderdak gevonden in de stadshallen in het hartje van het centrum. Daardoor werd ook parcours grondig hertekend.

"De Heilig Bloedprocessie wordt met recht en rede Brugges schoonste dag genoemd", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "De jaarlijkse stoet, waaraan telkens honderden vrijwilligers meewerken, zet op gepaste wijze het roemrijke en liturgische Brugse verleden in de schijnwerpers. Het is een evenement dat vooral wordt gemaakt door Bruggelingen, maar niet alleen voor Bruggelingen is bestemd. Dat de processie ook ver buiten de stadsgrenzen wordt gesmaakt, valt af te lezen uit het bezoekersaantal", besluit Landuyt, die ook het toeristisch en economisch aspect onderstreept.

Ook volgend jaar kan de organisatie nog niet naar de vertrouwde stek en zal het epicentrum zich opnieuw in de schaduw van het belfort bevinden. Matthieu Clarysse zal in 2018 een eerste keer de processie coördineren. Benoit Kervyn neemt afscheid als coördinator.