Van der Poel verlaat Ronde van België na ritwinst: “Had mijn zinnen hierop gezet”

© Photo News

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) houdt het donderdag na zijn ritwinst voor bekeken in de Ronde van België (2.BC). De 22-jarige Nederlander reist immers morgen/vrijdag af naar Duitsland, waar hij in Albstadt een Wereldbekerwedstrijd mountainbike wil betwisten. “Dat was zo afgesproken met de organisatie.”

Lees hier het verslag van de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour!

De Nederlander nam afscheid in stijl. “Ik wist dat ik dus maar twee dagen ging vertoeven in deze wedstrijd en dan is het altijd leuk als je afscheid kan nemen met een ritzege”, vertelde Van der Poel in Moorslede.

“Ik had al lang mijn zinnen op deze etappe gezet. Ik wist dat de klim van de Kemmelberg me moest liggen en de ploeg leverde goed werk om me daar af te zetten. En dan vormde zich dat groepje met dertien en mochten we sprinten voor de zege. In eerste instantie was onze kopgroep veel groter. Te groot zelfs. Het draaide helemaal niet en pas nadat er een tweede schifting had plaatsgevonden, vonden we mekaar. Met die dertien was de samenwerking meteen goed en met Philipp Walsleben, Wout van Aert en mezelf zaten er dus drie veldrijders vooraan.”

“Iedereen blijft me de vraag stellen wanneer ik de stap naar de weg zet, maar ik amuseer me nog te veel met andere zaken. De kans om in Albstadt op de eerste rij te starten krijg ik misschien maar één keer in mijn hele leven. Vandaar mijn keuze om er hier een streep onder te trekken en me te focussen op die mountainbikekoers. Ik wil ook niet te veel hooi op mijn vork nemen. Ik mag niet het risico lopen overtraind te raken, maar ik heb goede raadgevers rondom mij, met mijn vader op de eerste plaats. Deze zege doet alvast deugd en ik hoop zondag in Albstadt ook te schitteren”, besloot Van der Poel.

Gilbert: “Nog niet top”

Met zijn tweede plaats in de rituitslag en enkele bonificatieseconden onderweg heeft Philippe Gilbert donderdag de leiderspositie van de Fransman Bryan Coquard overgenomen. De Belgische kampioen telt nu zes seconden voorsprong op Wout van Aert, tweede in de stand van de Ronde van België.

“Het is mijn eerste wedstrijd na de Amstel Gold Race en ik mag dus zeker niet klagen met een tweede plaats in de rituitslag en de rode trui als leider van het algemeen klassement”, vertelde Philippe Gilbert na de tweede rit. “Maar het is afwachten of ik die morgenavond ook nog zal hebben. De vorm is immers nog niet top. Ik gebruik deze rittenkoers om elke dag wat beter te worden. Morgen tijdens de tijdrit zal ik dertien kilometer alles moeten geven. Het is eigenlijk een lange proloog, maar ik wil er wel alles aan doen om dit shirt te houden.”

In een sprint met dertien moest de Belgische kampioen enkel veldrijder Mathieu van der Poel voor zich dulden. “Er was eerst die vlucht met vier, maar het team van Direct Energie controleerde alles netjes. En dan was er de passage op de Kemmelberg. Onze kopgroep was eerst wat groot om goed te zijn. Plots scheurde het en kwamen we met dertien man aan de leiding. Dat was een ideaal scenario. De organisatie was meteen goed en we bouwden een mooie voorsprong op. Tot in de finale, dan kwam het peloton nog dichtbij, maar uiteindelijk konden we toch sprinten met dertien. Van der Poel was echter net iets sneller.”

© Photo News

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen