Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Dit mag u niet missen op tv vanavond

De allerlaatste aflevering van Goed Volk, een Leuvense wereldprimeur in Topdokters, of de gruwel van de Tweede Wereldoorlog in kleur? Dit zijn onze tv-tips.

Koken in Cuba

Jeroen Meus reist in de slotaflevering van Goed volk naar Havana. Cuba is een van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Met weinig middelen slagen de Cubanen erin tot de top van de wereld te behoren. Hoe komt het dat ze zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet? Jeroen trekt met zijn vragen naar de Trejo Gym in Havana en leert er enkele boksers kennen die er dagelijks voor een betere toekomst trainen. Jeroen Meus liet al weten dat dit tweede seizoen hoogstwaarschijnlijk ook het laatste is.

Koken in Cuba

Goed Volk, om 20.40 uur op Eén

Wereldprimeur in Leuven

Vandaag in Topdokters: oogchirurg professor Peter Stalmans maakt zich op voor een wereldprimeur. Samen met ingenieurs van de KU Leuven ontwikkelde hij een oogrobot die het mogelijk maakt om een klonter in een netvliesader te verwijderen. Na een geslaagde proefoperatie op een varken mag hij de ingreep nu eindelijk uitvoeren op een mens.

Topdokters, om 20.35 uur op Vier

Actuele thriller

In navolging van het afluisterschandaal van de Amerikaanse veiligheidsorganisatie NSA is de thriller Enemy of the State van wijlen Tony Scott weer brandend actueel geworden. Het verhaal: Thomas Reynolds, hoofd van de Amerikaanse geheime dienst, heeft een volksvertegenwoordiger uit de weg geruimd die gekant was tegen een wetsvoorstel dat onbeperkte middelen aan de veiligheidsdiensten moest geven. Toevallig werd de moord gefilmd.

Enemy of the State, om 20.35 uur op Q2

Gaga in Nederland

Jongerenzender BNN zendt vanaf vanavond de Nederlandse versie van het Vlaamse succesprogramma Radio GaGa uit. Joris Hessels en Dominique Van Malder heten er Eva Koreman en Chris Zegers, maar voor de rest werd er niets aan het format gewijzigd. Met een caravan rijden de presentatoren naar een plaats vol aangrijpende verhalen en maken ze er lokale radio. In de eerste aflevering is dat het verzorgingstehuis Humanitas, waar ouderen samenleven met studenten.

Gaga in Nederland

Radio GaGa, om 20.55 uur op NPO3

De oorlog in kleur

De tweedelige documentaire Bombing War toont een beklemmend relaas van de georkestreerde vernielzucht tijdens de Tweede Wereldoorlog, met archiefbeelden die voor honderd procent werden ingekleurd. Door de bombardementen werd plots iedereen betrokken bij de strijd, met als gevolg een miljoen burgerdoden en de verwoesting van massa's erfgoed. Deze documentaire toont niet enkel de strijd die gevoerd werd, maar ook hoe vooraf opgestelde verwoestingsprogramma's werden geperfectioneerd.

De oorlog in kleur

Bombing War: From Guernica to Hiroshima, om 21.15 uur op Canvas

Priester met een donker geheim

Bezieler Jimmy McGovern noemt de nieuwe zesdelige dramareeks Broken een donkere versie van Frank Capra's klassieker It's a Wonderful Life. Als hoofdrolspeler kon hij klasbak Sean Bean strikken, geroemd sinds zijn rol als Boromir in Lord of the Rings. Bean geeft gestalte aan een katholieke priester die in een kleine parochie moet optreden als vertrouwenspersoon voor een gemeenschap van mensen die hun geloof niet altijd kunnen verzoenen met de moderne maatschappij. Maar hij draagt een donker geheim met zich mee.

Broken, om 22 uur op BBC1