Trump aangekomen in Rome

De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdagavond aangekomen in Rome. Hij zet zo voor het eerst als Amerikaans president voet op Europese bodem. Woensdagochtend heeft hij een ontmoeting met paus Franciscus op de agenda staan.

Op de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv wuifden de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara de Amerikaanse president vanmiddag uit. Een dag eerder was Trump op diezelfde luchthaven aangekomen. Zijn echtgenote Melania, zijn dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner vergezellen Trump. Ze gingen aan boord van de Air Force One terwijl Israël het luchtruim vrijmaakte voor het opstijgen van het presidentiële vliegtuig.

Enkele uren later landde Trump op de luchthaven Fiumicino bij Rome. Een ontvangst door de Italiaanse president Sergio Mattarella en premier Paolo Gentiloni was niet voorzien. Met hen zal hij woensdag in Rome een gesprek hebben. Van Fiumicino trekt Trump naar de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Rome.

Het gaat om de derde etappe in zijn reis. Eeder deed hij al Saoedi-Arabië, Israël en de Palestijnse gebieden aan. Na Italië gaat hij nog naar Brussel, voor de "speciale vergadering" bij de NAVO donderdag. Daarna brengt zijn reis hem naar Sicilië, waar hij de G7-top zal bijwonen.