© BELGA

Wilmots over transfers Meunier en Batshuayi middenin EK: “Ik vind dat top”

Ook Marc Wilmots kreeg woensdagavond op zijn dagelijkse persconferentie in Bordeaux veel vragen over de nakende transfers van Thomas Meunier (naar PSG) en Michy Batshuayi (Chelsea). “Ik bevestig dat Batshuayi in het ziekenhuis is geweest en Meunier gereisd heeft om een dossier te regelen”, aldus Wilmots.

Wim Conings in Bordeaux

Thomas Meunier en Michy Batshuayi waren de afgelopen dagen meer bezig met het versieren van een toptransfer dan met de voorbereiding op de kwartfinale tegen Wales. “Er zijn twee spelers bij mij geweest om te vragen of om ‘een probleem’ te regelen. Zo kunnen ze hun hoofd vrijmaken”, ging Wilmots van start. “Die transfers, ik vind dat top. De spelers worden beloond voor hun goede werk. Het is nog niet officieel, maar het is serieus vooruit gegaan. “Ik ken dat, anders zou het een getelefoneer van jewelste geweest zijn”, meent de bondscoach.

Wilmots bevestigde dat Michy Batshuayi vandaag medische testen aflegde (voor Chelsea, nvdr). “Marseille had me gevraagd Batshuayi twee uur te mogen lenen voor medische tests in het ziekenhuis van Bordeaux. Dus dat heb ik toegestaan en Batshuayi was vanmiddag nog terug. Ik kan ook bevestigen dat Meunier een reis heeft gemaakt om ‘een probleem’ te regelen. De transfers van Meunier & Batshuayi zijn nog niet afgerond, maar ik vind het mooi dat ze een stap voorwaarts kunnen zetten. Ik zal geen rekening houden met die hangende transfers bij het bepalen van mijn basiself.”

“Hazard kan zeker spelen”

© BELGA

Naar het sportieve dan. Eden Hazard en Thomas Vermaelen trainden ook vandaag niet met de groep mee en werkten individueel in de gym aan hun herstel na een blessure. De situatie rond Vermaelen is niet problematisch want de verdediger van Barcelona is sowieso geschorst voor de kwartfinale tegen Wales, maar héél België rekent over twee dagen wel op Eden Hazard om het vijandige blok te ontwrichten. We proberen Hazard honderd procent te krijgen, maar we weten niet wanneer. Hij kan sowieso spelen”, stelde Wilmots iedereen gerust. “Zelfs indien hij morgen niet meetraint, kan hij spelen. Hij heeft een goede conditie.”

“Misschien moeten we Wales ook eens laten komen”

“We hebben vandaag getraind op een snelle balcirculatie. Het is belangrijk om de focus nu meteen weer op Wales te leggen. Wales speelt dikwijls 3-5-2 of 3-4-3. Ze hebben een compact blok. Misschien moeten we Wales ook eens laten komen. We zullen alleszins veel geduld moeten hebben. De grasmat in Lille is voor mij het belangrijkste. Dat is toch een voorwaarde om een goede match te spelen. We weten ook dat er veel Belgische fans in Lille zullen zijn.”

“Frankrijk - België is droomfinale”

© Photo News

“We zijn ontspannen. We hebben nu één doel: de finale halen. We gaan goed met de druk om. Ik speel de finale liever tegen Frankrijk dan tegen IJsland. IJsland heeft niks te verliezen, wij alles. Frankrijk-België, dat zou een droomfinale zijn. Ik weet dat iedereen nu zegt dat weg naar finale makkelijk is. Maar het gaat nog moeilijk worden, heel moeilijk. We spelen twee kwartfinales op twee jaar. Wat wij al vier jaar neerzetten, da’s al opmerkelijk genoeg.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS