Ballet van Vlaanderen verdedigt Cherkaoui na vertrek 15 dansers

Het Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen heeft uitdrukkelijk het vertrouwen in de nieuwe artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui bevestigd. Het nieuws van het ontslag van een derde van de dansers voedde de geruchten over interne strubbelingen. "De successen van het voorbije seizoen (onder leiding van Cherkaoui, red.) hebben duidelijk gemaakt dat de ingeslagen weg gedragen wordt door het publiek", klinkt het.

De krant Gazet van Antwerpen maakte vanochtend bekend dat minstens vijftien van de 46 dansers van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen aan het einde van het seizoen het Ballet verlaten.

Acht dansers stappen uit eigen beweging op en zeven dansers worden ontslagen door het Ballet. Het opstappen van een derde van het aantal dansers bij het gezelschap voedt de geruchten over onvrede van de komst van artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui, die met zijn vernieuwende aanpak een nieuwe wind laat waaien bij het klassieke Ballet.

De directie en het bestuur van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen hebben in een persbericht hun absolute steun aan Cherkaoui bevestigd.

"De raad van bestuur van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen en de mensen van het huis scharen zich duidelijk achter de artistieke koers van Sidi Larbi Cherkaoui. De successen van het voorbije seizoen met uitverkochte zalen, staande ovaties en lovende recensies hebben duidelijk gemaakt dat de ingeslagen weg gedragen wordt door het publiek."

De directie wijst er ook op dat er bij elke wissel dansers vertrekken en dansers gaan. "Volgend seizoen verwelkomen we negen nieuwe klassiek geschoolde dansers, waarvan een uit de Antwerpse Balletschool", klinkt het.

Meest gelezen