WIMBLEDON MANNEN. Federer maakt einde aan tennissprookje

© Photo News

De regen verknalde de derde dag van de British Open. In totaal werden bijna 40 matchen afgelast. Uiteindelijk ook die van Kirsten Flipkens en David Goffin. Enkele topreekshoofden konden op het overdekte centre court wel spelen. Zo plaatsen Novak Djokovic en Roger Federer zich vlotjes voor de volgende ronde.

Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich woensdag zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Servische titelverdediger klopte de Fransman Adrian Mannarino (ATP 55) op een overdekt Centre Court (door de regen) in drie sets. Het werd 6-4, 6-3 en 7-6 (7/5) na 2 uur en 4 minuten. In de derde ronde speelt ‘Nole’ om een plaats in de achtste finales tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 62) of de Amerikaan Sam Querrey (ATP 41), het 28e reekshoofd.

© Photo News

De 29-jarige Djokovic mikt op een vierde eindzege op het Londense gras. Hij won het derde grandslamtoernooi van het jaar in 2011, 2014 en 2015.

Roger Federer maakt einde aan tennissprookje

Roger Federer (ATP-3) maakte zonder pardon een einde aan het tennissprookje van de nieuwbakken cultheld Marcus Willis (ATP-772). De tennisleraar van de Warwick Boat Club verdiende dit seizoen al de ronde som van 260 euro met zijn sport. Tot vorige week. Op de een of andere manier worstelde hij zich doorheen zes kwalificatiematchen, om in de eerste ronde tussen de grote jongens voor dé sensatie te zorgen door de Litouwer Ricardas Berankis te wippen, de nummer 54 van de wereld. Toen op baan 17, voor een handjevol uitgelaten vrienden.

© Photo News

Voor een 15.000 uitgelaten fans op het centre court van Wimbledon maakte hij echter geen kans tegen grootmeester Roger Federer. Na 25 minuten stond het 6-0 en in de tweede set juichte hij uitgelaten toen hij zijn eerste puntje pakte. Helemaal dol werd het toen Willis in de derde set Federer zowaar even in de problemen bracht, alvorens een staande ovatie in ontvangst te nemen met 6-0, 6-3 en 6-4. “Zo’n match heb ik nog nooit meegemaakt”, zei Federer grijnzend. “Heel verfrissend. Ik hoop dat hij het nu verder gaat.” Willis hield er in ieder geval 60.000 euro prijzengeld aan over.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen