Goedkopere industriegrond op bedrijventerrein Europark

Lanaken versoepelt de verkoopsvoorwaarden van industriegronden op het bedrijventerrein Europark. Het minimumcriterium rond tewerkstelling wordt geschrapt, de grond wordt in enkele gevallen goedkoper en de gemeente biedt potentiële investeerders een gratis subsidiescan aan.

GK

“Nav een locatiestudie en een evaluatie van het bestaande uitgifteplan uitgevoerd door Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg bleek dat de initiële verkoopsvoorwaarden te streng waren”, verklaart het Afdelingshoofd Burger- en Juridische Zaken, mevr. Manon Stylman. “Het minimumcriteria rond tewerkstelling en de daaraan gekoppelde borgstellingen worden geschrapt. De te verwachten tewerkstelling zal wel nog bekeken worden bij de beoordeling van kandidaten, maar zal niet langer een dwingende uitsluitingsgrond zijn. Op het bedrijventerrein Europark Lanaken is nog 18 ha industriegrond beschikbaar, waarvan 11 ha voor spoor- en watergebonden bedrijven en 7 ha voor regionale, nationale en internationale bedrijven. Op de KMO zone zijn er momenteel nog 2 percelen beschikbaar.”

Scan

Voor spoor- en watergebonden bedrijvigheid wordt de verkoopprijs verlaagd van 30 euro per m² naar 20 euro per m². Andere industriële activiteiten kunnen zich vestigen aan 30 euro per m². “Als extra dienstverlening biedt de gemeente Lanaken i.s.m. het studiebureau PNO Consultants een kosteloze subsidiescan aan de kandidaat-kopers aan”, vervolgt Stylman. “PNO Consultants gaat in een globale subsidiescan op zoek naar gerichte Vlaamse, Federale en Europese subsidies, op maat van de kandidaat-investeerder. Bij een positieve scan kan de kandidaat-investeerder PNO Consultants aanstellen om de subsidies daadwerkelijk binnen te halen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer