Charleroi alleen leider na zege tegen 10 younsgters

© Photonews

De youngsters van Cercle Brugge deden het zeker niet onaardig in Charleroi maar gingen toch weer puntenloos huiswaarts. De uitgekookte Karolo's daarentegen scoorden tweemaal tegen tien man en komen zo alleen aan de leiding.

vermi

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een flauwe eerste helft konden zowel Charleroi als Cercle Brugge de (weinige) toeschouwers warm maken met het geleverde spel. Cercle kon op het einde van de eerste helft wel enkele keren dreigen, maar Mandanda hield de netten schoon.

In de tweede helft kwam daar wat beterschap in, en Charleroi begon beetje bij beetje het overwicht te nemen. In het laatste kwartier scoorde Clement Tainmont twee keer in drie minuten, waardoor de Zebra's alleen op kop komen in Play-off 2B.

Belangrijkste fases:

9' Een vrije trap van Charleroi valt bijna rechtstreeks binnen. Gelukkig voor Cercle is keeper Vandamme bij de pinken.23' De jonge Verkindere bereikt Buyl op de linkerflank, maar die krult de bal voorbij de verste paal.27' Damien Marcq haalt van buiten de zestien uit. Zijn lage schuiver gaat voorlangs het doel van Vandamme.51' Stephen Buyl gaat neer in de zestien en wil een penalty. De scheidsrechter oordeelt dat het een schwalbe is en trekt een geel karton. Een zware straf, zo lijkt het.55' Kabananga omzeilt de buitenspelvel en schiet richting Charleroi-doel. Mandanda zit er goed bij.68' Verkindere kan vrij inkoppen op doel, maar doet dat niet met voldoende overtuiging. Mandanda houdt met een snoekduik zijn netten schoon.69' Stephen Buyl kijkt tegen een rode kaart aan. Het wordt nu wel heel moeilijk voor Cercle. Het was de tweede gele kaart voor Buyl.70' Op een voorzet van Francois duikt Tainmont de bal met de kop binnen: 1-0.75' Ndongola blijft, met vallen en opstaan, in balbezit. Hij kan de bal panklaar leggen voor Tainmont, die zijn tweede van de avond binnentrapt! Cercle tegen de touwen.78' Kabananga haalt vanuit de draai uit, maar Parfait Mandanda duikt goed in de bal. Het blijft 2-0.79' Vandamme houdt Ndongola van de 3-0.Opmerkelijk: Buyl kwam na een halfuur binnen de grote rechthoek en wilde verschroeiend uithalen. De bal kwam echter vol in het gezicht van Dewaest, die even groggy neerging. Na twee gele kaarten was het echter de Cercle-speler die twintig minuten voor affluiten het veld voortijdig verliet.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen