© AFP

Neuville vijfde na eerste dag in Rally van Duitsland

Thierry Neuville (Hyundai i20) staat na de eerste dag op de vijfde plaats in de Rally van Duitsland, negende van dertien manches in het wereldkampioenschap. De 26-jarige Luikenaar volgt op 53.1 van de Finse leider Jari-Matti Latvala (VW Polo-R). De Noord-Ier Kris Meeke (Citroën DS3) is op 37.0 tweede, de Spanjaard Dani Sordo-Marc Marti (Hyundai i10) op 42.6 derde.

jvh

De Franse wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (VW Polo-R) ging vrijdag in Trier tot de laatste proef van de dag aan de leiding, maar ging dan in de fout. Hij ging van de baan en verloor bijna tien minuten. Zijn teamgenoot Latvala kon de leiding zo overnemen. Ogier is nu 29e op 9:54.5 en mag een podiumplaats vergeten.

Neuville ging donderdag tijdens de shakedown nog zes keer over de kop, maar kwam uiteindelijk toch aan de start. ‘Ik had wel wat probleempjes met de handrem, misschien nog een gevolg van het ongeval. Het heeft me alleen in de eerste klassementsproef gehinderd. Daarna wist het team me te vertellen hoe het op te lossen. Op het einde van de dag hadden we een nieuw probleem. Op 2 kilometer van het einde van de laatste special hing er plots rook in de Hyundai, maar we hebben de finish gehaald.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally