© GRF

"Collectie Klein-Brabantse pralinedozen is compleet nu"

Twee jaar geleden startte Kathleen Bernaer van Leonidas Puurs met pralinedozen met historische beelden van Puurs. Met Bornem en Sint-Amands is de collectie compleet.

Patrick Poppe

"Ik begon met een eerste reeks blikken dozen in sephia met nostalgische historische foto's van Puurs en omstreken. De dozen worden gevuld met Leonidas pralines, koekjes, speculoos of andere zoetigheden. Door het grote succes moest er wel een vervolg komen. Er kwam veel vraag voor blikken dozen met foto's uit de deelgemeenten van Puurs. Helaas vonden we niet genoeg oude ansichtkaarten om voor elke gemeente een originele doos te maken. daarom groeide het idee om dozen te maken met actuele foto's en dorpsgezichten uit Puurs en ook de deelgemeenten Liezele, Kalfort, Breendonk en Ruisbroek . Dankzij fotograaf Kurt Willaerts zijn de foto's er ook gekomen. Dit najaar brengen we opnieuw twee dozen uit met foto's van Bornem en Sint-Amands. Het was niet simpel om vijf foto's per doos te selecteren, er zijn wel meer mooie plaatsen in Klein-Brabant, maar we kozen voor de meest gekende en opvallende plaatsen."

Voor veel mensen zijn de dozen een collector's item geworden. "Ik heb al heel wat verzamelaars over de vloer gehad. Het is dan ook uniek voor de streek. Sommige kopen meteen de hele reeks. Maarnieuwe dozen komen er niet meer, denk ik."

www.chocolatpuur.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER