Zo ver gaan vluchtelingen om Europa binnen te geraken

© @guardiavicil

In hun wanhopige pogingen om een oversteek te maken naar Europa, proberen vluchtelingen steeds creatiever te werk te gaan. Zo vond de Spaanse politie gisteren een vluchteling die zich verstopt had onder de motorkap van een wagen.

jdb

De Guardia Civil, de Spaanse politie, ontdekte de man maandag tijdens een controle in Ceuta, een Spaanse enclave op de grens tussen Marokko en Spanje. Toen de chauffeur van de wagen zich zenuwachtig begon te gedragen, rook de politie onraad en zette het voertuig langs de kant. Daar ontdekten ze dat er zich een man had verstopt onder de motorkap. Na verdere controle bleek er zich nog een andere man tussen een zetel te hebben verstopt. Beide vluchtelingen zouden afkomstig zijn van de havenstad Conakry (Guinee).

De twee werden met hevige krampen en uitdrogingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De man die zich onder de motorkap bevond kreeg zelfs uitlaatgassen binnen. Volgens de politie zou het duo in deze omstandigheden niet lang meer overleefd hebben. De chauffeur werd intussen gearresteerd.

Omgebouwd

Mensensmokkelaars maken er de laatste maanden een sport van om hun wagen volledig om te bouwen om er ongemerkt migranten mee de grens over te krijgen. Zo vond de politie de afgelopen maanden ook al vluchtelingen in handschoenkastjes, of zoals u in onderstaand filmpje kunt zien, zelfs in een autobumper:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen