© kma

© wf

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kledingzaak Noba gaat grondig verbouwen

Er staat 'grote uitverkoop' op een doek voor Noba in Zandhoven.

Kristin Matthyssen

De kledingzaak die twintig jaar geleden als pionier de deuren opende op de vroegere site van melkerij Inza, gaat verbouwen. “Weggaan doen we niet, dit is een toplocatie.”

Weinig Zandhovenaars die erbij stilstaan, maar het is twintig jaar geleden dat aan de Langestraat de gebouwen van melkerij Inza werden afgebroken. De fabriek was toen wel al vier jaar dicht, want ze werd op 7 april 1993 gesloten. De melkerij werd als coöperatieve vennootschap in 1953 opgericht, toen nog in landbouwgebied op de Heikant. De boeren probeerden zo zelf hun melk aan de man te brengen. Bij de sluiting behoorde de fabriek toe aan de groep Kempico uit Lille.

Familiebedrijf Noba was een van de eerste die zich in de nieuwbouw kwamen vestigen. “Intussen hebben we al drie keer verbouwd. Maar de renovatie die we nu gaan doen, is nog van een andere orde. Het gebouw wordt casco afgebroken. Vanaf de vloer tot het plafond wordt alles vernieuwd”, vertelt Jos Castermans van Noba. “Onze kledingwinkel in Zandhoven blijft open tot 27 juli, de solden worden dus nog gewoon uitgedaan. Op het einde zal alles wat er nog hangt aan kortingen tot 80% buitengaan. Vanaf 28 juli begint dan de grote verbouwing.”

De heropening staat gepland in het weekend van 1 september. “De vertrouwde merken die we nu verkopen blijven in ons assortiment”, zegt Castermans. “Ook aan onze service verandert niets. De modernisering zal voor betere looplijnen en meer openheid zorgen. Iedereen weet dat 'beleving' het nieuwe winkel-modewoord is. Wij willen ook van de utilitaire inrichting naar het meer plezierwinkelen gaan, door middel van betere ledverlichting.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER