Direct naar artikelinhoud
izegem

"Tweede vrouw met methanolvergiftiging na bezoek aan Pulobar in Izegem"

A close-up photo of police lights by nightBeeld thinkstock

In het dossier rond de methanolvergiftiging, waarbij Sarah P. (29) overleed na een nachtje stappen, zou een tweede geval van vergiftiging opgedoken zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant dronk de tweede vrouw in de pop-upzaak Pulobar geen wodka zoals P., maar wel champagne.

Begin juni overleed een vrouw van 29 aan de gevolgen van een methanolvergiftiging. Sarah P. was in de nacht van 1 op 2 juni in drie drankgelegenheden geweest in Roeselare en Izegem, onder meer in de Pulobar in Izegem. Ze had er wodka-sprites gedronken. In het daaropvolgend weekend overleed de jonge vrouw. Een lijkschouwing wees uit dat de doodsoorzaak een methanolvergiftiging was.

Er werden flessen alcohol in beslag genomen in drie horecazaken waar Sarah P. drankjes genuttigd had. Na onderzoek door het NICC liet burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) de Pulobar verzegelen. Er werd methanol aangetroffen in minstens een van de in beslag genomen flessen.

In de dagen na de dood van de jonge vrouw meldden nog enkele bezoekers van Pulobar zich, die na een avondje uit ziek geworden waren. Na verder onderzoek blijkt dat een van hen, een vrouw, ook sporen van een methanolvergiftiging te vertonen, aldus Het Laatste Nieuws. Zij zou geen wodka, maar champagne gedronken hebben. Bij het stoken daarvan kan geen methanol als bijproduct van de gisting gevormd worden. De piste van ondeskundig gestookte dranken lijkt daarmee dus van tafel.